12. 9. 2007

Vitajte v Bezplatnej Internetovej Škole Angličtiny

ANGLIČTINA ... ZADARMO je pokus ... vzniklo to všetko vďaka ochote niekoľkých amerických a anglických lektorov (native speakers), ktorí sa podujali na nahrávanie textov. Zatiaľ sme sa zamerali len na tých , ktorí už trochu po anglicky vedia (rozumejú písanej angličtine), ale majú problém rozumieť hovorenej reči, chcú si zlepšiť výslovnosť či rozšíriť slovník alebo jednoducho si chcú oprášiť svoju angličtinu. ZADARMO :-).

Keď bude dostatočný záujem, pribudnú aj preklady textov, slovníček, frázy, gramatika ... Nové veci budú pribúdať pravidelne, tak si nezabudnite pridať tento blog do vašich obľúbených položiek!

Zoznam audionahrávok a textov nájdete vľavo, v položke Tematické Okruhy - kliknite na tému, ktorá vás zaujíma a môžete začať!

Návod na použitie:

1. Najprv si vypočujte nahrávku bez textu. Porozumeli ste o čom sa hovorilo? Prípadne si to prehrajte znova - takto si cvičíte svoje ucho (comprehension)

2. Prehrajte si nahrávku znova a sledujte k nej príslušný text. Rozumeli ste teraz všetkému?

3. Opäť si prečítajte text a poznačte všetky slová, ktorým ste nerozumeli. Vyhľadajte si slová v anglicko-slovenskom prekladovom slovníku, ak ho máte poruke. Rýchlejší spôsob je použiť online prekladový slovník - nájdete také slovníky aj zadarmo, ale tieto verzie obsahujú veľa nezmyslov, takže by som odporúčala radšej zainvestovať do nejakého kvalitného online slovníka.

Zatiaľ sú k dispozícii len anglické audiá a texty pre pokročilých, ale čoskoro pribudne aj angličtina pre začiatočníkov a stredne pokročilých. Napíšte nám, čo by vás zaujímalo .... (kliknite na komentáre)

9 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

No moj nazor na tuto stranku je pozitivny. Doteraz som nemal moznost stretnut sa na internete s volne dostupnymi posluchmi.Jony v tom teda povzbudzujem a prajem, aby v tom pokracovala.

Anonymný povedal(a)...

je to velmi dobry napad!!

Anonymný povedal(a)...

Je to super napad, len treba este popracovat na tejto stranke a dat ludom vediet, ze existuje.Privitame viac moznosti ako sa vzdelavat cez net.Nech sa dari.

Anonymný povedal(a)...

Je to dobry napad, ale je tu toho strasne malo, bude sa v tom este pokracovat?

Anonymný povedal(a)...

je to velmi vyborny napad ja by som uvitala anglictinu pre zaciatocnikov vela uspechov

Anonymný povedal(a)...

super, len keby toho bolo viac... držím palce a veľa študentov angličtiny.

Anonymný povedal(a)...

Je to fakt super blog lenže je tu toho naozaj málo a zišlo by sa tu aj zdokonalovanie navzájom napr: dať sem šach a iné mini hry aby to nebolo tak moc suché a zvukovú podporu aby sa mohol začiatočník učiť s niekym iným po anglicky a popri hre by sa dvaja a viacerý začiatočníci učili anglicky.

Alebo by tu mohli biť občas aj chatové a zvukové online besedy. Aj keby sem občas chodil nejaký amík alebo anglán ktorý nevie po slovensky ani ceknúť tak by sa pár začiatočníkom predsa len jak tak podarilo niečo zo seba pri konverzácií dostať a tak pekne sa navzájom porozprávať po anglicky a tak lepšie zdokonaliť svoju angličtinu.

Vždy je lepšie sa učiť pri priamej konverzácií o niečom zaujímavom ako z dokonalých nahrávok a kúskov textov.

Anonymný povedal(a)...

jeto super dufam zesa torozsiry

Anonymný povedal(a)...

kde najdem t nahravku? :D ja nemtuda